Terbiyesiz paça çorbası

Orjinal paça çorbası nasil yapilir?

Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayrı bir tencerenin içinde tereyağını eritin.
  2. Üzerine un ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
  3. Kıvam alınca kaynayan paçanın suyundan yaklaşık olarak 1/2 çay bardağı kadar ilave edin.
  4. Bir kabın içinde limon suyu ve yumurta sarılarını iyice çırpın.

Ayak paça nasıl yapılır?

Çorba için 5 adet paça gerekiyor. Paçaları iyice yıkadıktan sonra derin bir tencerede 1 litre suda 1-1,5 saat kaynatın. Paçalar kaynamaya başlamadan 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. 1 saatin sonunda iki diş sarımsağı ezip, çorbaya ekleyin. Daha sonra 5 yemek kaşığı sirke ekleyin.

Ayak paça çorbası nasıl içilir?

Ayak paça çorbası hazır. Bir ikinci yolu da bir yemek kaşığı un kavurup suyunu ve etini ilave edebilirsiniz. Kebapçı usulu ki bakır sahanda gelen tereyağını pul biber ile yakıp üzerine çorbadan bir kişılık ekleyip bir taşım kaynatıp servis edebilirsiniz. Fakat sağlık acısından meyanesiz (unsuz) şekli daha faydalı.

Kelle paça çorbası nasıl yapılır nurselin mutfağı?

1 kuzu kelle. 5 parça ilikli kemik. 1 çay kaşığı tuz. 1 adet yumurta….

  1. Derisi soyulmuş olan kuzu kelle soğuk su ile yıkanır ve suyun içinde bırakılır. …
  2. Güzelce yıkanan kuzu kelle ve ilikli kemikler bol su konularak düdüklüde haşlanır. …
  3. Haşlama suyu süzülerek başka bir tencereye alınıp tuzu atılır.

Sade paça çorbası nasıl yapılır?

Paça düdüklü tencerede ve normal tencerede haşlanabilir. Paça düdüklü tencerede 35-40 dakika arasında haşlanır. Ocak üzeri tencere içerisinde 5-6 saat gibi bir sürede haşlanır. Paçaları haşlarken haşlama suyu içerisine paçanın tat ve kokusu için sarımsak, soğan ve limon ilave edilir.

Terbiyeli dana paça çorbası nasıl yapılır?

Yıkadığınız paçaları tencerenizin içerisine alın ve üzerine 1 litre su ilave edip kaynayıp köpükleri çıkana kadar 30 dakika haşlayın. Ardından paçaları kenara alın ve suyu süzün. Paçaları tekrar düdüklü tencerenizin içerisine alın ve 2 litre suyu ilave edip kapağını kapatıp 1 saat haşlayın.

Dana ayak nasıl yapılır?

Dana ayağı zaman bakımından en kolay, düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklüye bölünmüş dana ayağı parçaları ve üzerini örtecek miktarda su konur, bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Düdüklüde bulunan su dökülür, parçalar yıkanır ve süzülür. Süzülmüş parçalar düdüklüye tekrar konur.