Atatürk ün istikbal göklerdedir sözünün anlamı

Atatürk, en önemli özelliklerinden biri olan ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş,“İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar” sözü ile havacılığın ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştir.

Istikbal göklerdedir ne deme?

Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün dile getirdiği, 'istikbal göklerdedir. ' cümlesi ile beraber çok daha önemli hale geldiğinin dile getirmek mümkün. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında bu cümle içerisinde 'gelecek göklerdedir' şeklinde bir ifade yer alır.

Istikbal göklerdedir hangi yıl?

15 Mayıs 1925'te açılış töreninde;“İstikbal Göklerdedir, çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar.

Sağlam ruh sağlam vücutta bulunur kimin sözü?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiye olarak verdiği bu sözü, spor yapan kişinin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını anlatıyor.

Gökbörü ne anlama gelir?

Gökbörü kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde, tüyleri gök renginde olan bozkurt anlamına gelmektedir. Bu tüy rengi, kurtlar arasından oldukça nadir şekilde rastlanan tüy renkleri arasında yer alıyordu. … Diğer yandan gök ve gök rengi Türkler için büyük anlam ifade ediyordu.

Ferini söndürmek sözlük anlamı nedir?

Feri kaçmak (sönmek/gitmek): Göz için bakışlardaki canlılık gitmek, ten için solmak solgun görünmek. Yüzü solmuş, kahverengi gözlerinin feri kaçmış, her bir hücresine acı ve keder işlemişti.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir sözü kime aittir?

Kemal Arı, Mustafa Kemal Atatürk'e atfedilen 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünün şair Tevfik Fikret'e ait olduğunu söyledi. Atatürk'ünTevfik Fikret'in eserlerinden çok etkilendiğini ve noktasından virgülüne kadar okuduğunu söyleyen Arı,Fikret'e ait bir çok sözü halka hitaplarında söylediğini bildirdi.

Kayıtsız şartsız milletindir sözü kime ait?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 6. maddesi bu cümle ile başlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasında önderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk'e ait “Hakimiyet bilâ kayd-u şart Milletindir.” sözünün günümüz Türkçesi ile söylenişidir.