Bodrum papatyası tohumu

Bodrum papatyası tohumu ne zaman ekilir?

Kış sonu bahar başı iç mekanda ekim yapanız önerilir. Çabuk çimlenir ancak sağlıklı gelişmesi için serinde fidelenir.

Bodrum papatyası tohumu nasıl?

Bodrum papatyası çok fazla tohum vermediğinden, tohumlarını alıp ekerek aynı sonucu almak oldukça zordur. Eğer alınabilecek tohumlar varsa; bu tohumlar ilkbahar aylarında toprağa serpilmeli ve don gibi aşırı soğuklardan korunmalıdır. … Bu yöntemle yaklaşık bir ay kadar sonra toprakta kendi kendine köklenmiş olur.

Bodrum papatya çiçeği nasıl çoğaltılır?

Bodrum papatyası çoğaltılmak istenirse tohumları ekilerek, çelikle ve daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir. Bu çiçekler sıklıkla tohum vermez. Zaten tohumdan çoğaltılan papatyalar benzer özellikte olmayabilir. Eğer tohum ile çoğaltılmak isteniyorsa ilkbaharda tokumlar ekilmelidir.

Afrika papatyası nasıl çoğaltılır?

Afrika papatyası, üflenen çiçeklerden toplanan tohumlardan çoğaltılabilir . Ekim ve Şubat aylarının başında ekilen tohumlar. Ekimden önce tohumları buzdolabında 100 gün katmanlaştırabilir veya 8-12 saat ılık suda bekletebiliriz. Bu işlemler tohumların çimlenmesini hızlandıracaktır.

Papatya tohumu ne zaman çıkar?

Papatya tohumunun çimlenme süresi yaklaşık olarak 15 günlük bir zamana dilimi içerisinde gerçekleşmektedir.

Papatya çiçeği ne zaman ekilir?

Papatya üretimi 2 şekilde yapılabilir. Bunlar; tohum ve çelik alma yöntemleridir. Papatya bir ilkbahar bitkisi olduğundan tohum ekimi için en ideal zaman mart ayıdır. Tohum ekimi işleminin kapalı ve ılık bir ortamda yapılması önerilir.

Papatya tohumu nasıl elde edilir?

Yaz aylarında çiçek çok güzel açan papatya bitkileri, sonbahar dönemi başlar başlamaz solmaya başlarlar. Bu dönemde papatya bitkilerinin çiçekleri kesilerek toplanır ve kuru bir ortamda kuruması için bekletilir. Kuruyan papatyaların tohumları alınır ve içindeki yabancı maddelerden temizlenerek kullanılır.