Sucuklu nohut tarifi

Sucuklu nohut yemeği olur mu?

Sucuklu Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanlar küp küp doğranıp düdüklüye konur . … Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış sucuklar eklenip karıştırılır. En son tuz ,baharatlar ve salça eklenip biraz, daha karıştırıldıktan sonra nohut eklenip kavrulmaya bırakılır.

Kıymalı nohut yemeği olur mu?

Kıyma suyunu saldıktan sonra salçayı ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika da bu şekilde kavurun. Ardından domates konservesini üzerine ekleyin. Haşlanmış nohutları kıymanın üzerine ekleyin, baharatlarını ve 2 bardak suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcakken afiyetle tüketin.

Etli nohut yemeği nasıl yapılır?

Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  3. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.
  4. Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.

Pastırmalı nohut yemeği nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Düdüklüye sıvı yağ koyup biraz ısındıktan sonra soğanı doğrayın. 3-4 dk kavurun. Üzerine salça, tuz, toz biber ve nohutları ekleyip 8-9 dk kavurun. En son 5-6 dilim pastırmayı ilave edin.

Kıymalı nohut çorbası nasıl yapılır?

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nohutları haşlayıp süzelim.
  2. Yağı eritip soğanı biberi kavuralım.
  3. Kıymayı da ekleyip tekrar kavuralım.
  4. Salçaları da kavuralım ve nohudu, tuzu ilave edip su ekleyelim.
  5. Kaynayınca kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Apr 3, 2014

Kıymalı mercimek yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Bir tenecerey sıvı yağ koyup küp doğranmış soğanları ve kıymayı koyup karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Kavrulan soğan ve kıymanın üzerine salça ilave edip karıştırıyoruz. Mercimekleri bir tenecerede haşlayıp süzüyoruz. …
  3. Su ilave edip, tuz ve baharat eklenip karıştırıp pişiriyoruz.

Nohut yemeği püf noktaları nasıl yapılır?

Nohut yemeği yaparken nohutları yumuşaması için bir gece öncen suya koyup bekletmelisiniz. Böylece daha güzel pişip yumuşak olacaklar. -Nohutları koyduğunuz suya bir çay kaşığı karbonat koyarsanız kabukları kolaylıkla soyulacaktır. -Nohutların haşlama suyuna birkaç damla limon eklerseniz daha kolay yumuşayacaktır.