Üzüm fidanı çeşitleri

Bu kategoride merlot, alfons, şiraz, çekirdeksiz, papazkarası, Hamburg misket, Brüksel, Tekirdağ, kokulu isabella, Antep karası gibi siyah üzüm fidanı çeşitleri sitemizde satışa sunulmaktadır. Bu fidanların ömrü 40-50 yıl kadar sürmektedir.

Üzüm fidanı suyu sever mi?

FAO'ya göre, asmanın büyüme mevsimi boyunca toplam 500-1200 mm arasında suya ihtiyacı vardır. Genel olarak, şaraplık çeşitlerin sofralık çeşitlerden daha az suya ihtiyacı vardır.

Üzüm ağacı nasıl çoğaltılır?

Üzüm fidanı çoğaltıma işlemi ki farklı yöntem ile yapılmaktadır. Bu yöntemlerden ilki tohum yöntemidir. Diğer çoğaltma yöntemi ise çelikle çoğaltma olmaktadır. Çelikle yapılan çoğaltma işleminde üzüm asmasının dallarından keserek göz kısımlarının ayarlanmasıyla uygulanan çoğaltma işlemidir.

Asma üzüm fidanı ne zaman dikilir?

Dikim Zamanı Açık köklü aşılı asma fidanları, iklim koşullarına göre, geç sonbahar veya erken ilkbaharda dikilebilir. Kışları çok soğuk geçen bölgelerde, toprağın ısınıp tava gelmesinden sonra ilkbahar dikimi; kışların ılıman olduğu bölgelerde ise, yaprak dökümünden sonra sonbahar dikimleri yapılması tavsiye edilir.

Üzüm ağacı kaç günde bir sulanır?

Üzüm fidanlarının sulama aralığı dikim yapılan bölgenin iklim yapısına bağlı olarak değişmektedir. Dikim yapılan yerin iklim koşuluna bağlı olarak fidanın dip kuruluğuna göre ortalama 15 günde bir sulanması üzüm fidanları için yeterlidir.

Asma ağacı su ister mi?

Asmanın Farklı Gelişme Safhalardaki Su İhtiyacı: Asma topraktaki nem eksikliğine oldukça dayanıklı bir bitkidir. … Bağlarda yüksek verim elde edebilmek için iklim, toprak, çeşit ve kültürel işlemlere bağlı olarak büyüme mevsimi boyunca 300-1350 mm arasında suya ihtiyaç vardır.

Üzüm bağına su verilir mi?

Bağcılıkta sulama önemli bir durumdur. Bağlarda çiçeklenmenin hemen sonrasında ve tanelere ben düşme başlangıcında sulamaya özellikle dikkat etmek gerekir. … Kurutmalık ve şaraplık bağlarda ise meyvenin olgunlaşmasından 3-4 hafta önce sulama kesilmelidir.

Üzüm asma ağacı nasıl budanır?

-"Asma, dinlenme devresinden, yani yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Bu dönemde organlar arası madde alışverişi durmuş haldedir. Budama için en uygun dönem, şubat sonu ve mart başıdır. Yaprağı dökülmeyen bağ asla budanmamalıdır, yoksa asma yeterince organik bileşik depolayamaz.